Program hösten 2019

Hagha Hembygdsförening

Utvecklar och förvaltar en aktiv mötesplats på Sigtunahalvön

Föreningens engagemang spänner över dåtid, nutid och framtid på ett sätt som involverar alla företagare och invånare

www.hagahembygdsförening.se

…………………………………………………………………………………………………………….

Program hösten 2019

Vill du bli mer aktiv i föreningen eller kanske bara vara med och driva en speciell fråga som du brinner lite extra för är du hjärtligt välkommen.

Kontaktperson: Annika Östervall, Tel. 073-848 46 18, info@hagahembygdsförening.se

…………………………………….

Visning av kolerakyrkogården och andra fornlämningar på Örby Gård, den 25 augusti kl. 14.00

Gunnar Gidlund visar och berättar. Vi samlas vid Haga kyrka kl.14.00 för samåkning.

Kontakt: Ann Gidlund, E-post:ann.gidlund25@gmail.com

Byggnadsvårdsgruppen – föreningens nystartade grupp har sin första aktivitet den 15 september kl. 14.00

Timmerman Mårten Forssman berättar om byggnationen av Sigtunas nya klockstapel.

Dessutom finns möjlighet att komma med idéer och tankar om gruppens kommande aktiviteter.

Det bjuds på fika med något gott till

Varmt välkomna! hälsar vi som dragit i gång gruppen Mårten, Magnus, Lisa, Helena,              Ann-Charlotte, Annika och Margaretha

Kontakt: Mårten Forssman, E-post:maarten.forssman@gmail.com

Svamputflykt den 6 oktober kl. 13.00

I år ser det ut att bli ett riktigt bra svampår.  Det måste vi självklart utnyttja. Vi träffas vid Haga kyrka kl. 13.00 och åker gemensamt till en lämplig svampskog på Sigtunahalvön. Ann och Gunnar leder utflykten och hjälper oss bestämma svampsort. Ta med fikakorg.

Kontakt: Ann Gidlund, E-post:ann.gidlund25@gmail.com

Sopplunch med föredrag och musik den 17 november kl. 13.00 – 16.00

“Från släktforskning till dokumentärromanen Hon kysste havet”

Torleif Ingelög berättar en gripande historia om kärlek och vänskap men också om ofrihet inom familjen

Underhållning av spelmännen Lena och Yngve.

Vi bjuder på en god soppa och därefter kaffe med kaka

Vi passar också på att berätta om vad som händer i föreningen

Medlemmar gratis. Övriga 100 kr.

Kontakt: Gunilla Möllerswärd, E-post: gunilla.mollersward@gmail.com

Forskarstuga i Haga kyrkskola varannan måndag  kl. 18.30

Varannan måndag kl. 18.30, med start den 2 september

Forskarstugan träffas varannan måndag i Haga kyrkskola. Alla är välkomna, med eller utan förkunskaper. Vi hjälper varandra. Nödvändigt att ta med en egen bärbar dator.

Kontakt: Monica Södergård Larsson Tel: 070-870 40 98,

E-post: monicasodergardlarsson@gmail.com

Konst- och Hantverksgruppen träffas i Haga kyrkskola

Varannan tisdag kl. 18.30, med start den 27 augusti

Konst- och hantverksgruppen träffas varannan tisdag med början den 27 augusti. Vi jobbar med olika typer av konst och hantverk som tex gjuta i betong, tova, plåtarbete, halm, ullbroderi, luffarslöjd, syrade grönsaker, surdegsbröd, mm. Ibland bjuder vi in föredragshållare eller åker på studiebesök.

Vi har även en liten ”vävstuga” med 3 vävstolar.

Kontakt: Lena von Essen, Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com

Övriga projekt

Föreningen är involverad i ytterligare projekt som du är välkommen att delta i.
  • Fortsatt arbete med att förbättra busshållsplatserna på Sigtunahalvön samt arbeta för att en cykelväg kommer till stånd. Vi samlar in namnunderskrifter och planerar att uppvakta Sigtuna kommun.
Vill du bli medlem i föreningen

Årsavgift: 250 kr/familj och 150 kr för enskild medlem. PG-konto är 30 95 89-0. Om du betalar via nätet ange namn , tel.nummer och mejladress.  Har du frågor är du välkommen att kontakta Lena von Essen Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com

Swish: 1236686877 (ange namn och mejladress)

Välkommen!