Program våren 2019

Kallelse till årsmöte

17 mars kl. 13.00, i Haga kyrkskola

Ekonomisk redovisning och årsmöteshandlingar finns tillgängliga vid årsmötet.

Efter årsmötesförhandlingarna följer:

Föredrag om Mälarens vattenståndshöjning-orsaker och verkan

Vi bjuder på kaffe och te med nybakade scones.

Har du frågor inför årsmötet är du välkommen att kontakta

Lena von Essen Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com eller

Annika Östervall Tel: 073-848 46 18,  E-post: annika.ostervall@telia.com

Lär dig beskära fruktträd  lördag den 9 mars kl. 11.00

Sara från Trädgårdsslottet lär oss beskära fruktträd. Vi träffas hos Gunilla och Calle Möllerswärd som har fruktträd som vi får träna på.

Kursen pågår i ca 3-4 timmar, lite beroende på antal frågor. Vi kan max vara 10 personer så först till kvarn gäller. Vi bjuder på en vegetarisk lunch och kaffe med kaka.

OBS:Ta med egen sekatör

Pris: 100 kr för medlemmar och 200 kr för icke medlemmar

Bindande anmälan till: Gunilla Möllerswärd, E-post: gunilla.mollersward@sshl.se

Lär dig ympa fruktträd  lördag den 30 mars kl. 14.00

Sten Ebbersten lär oss ympningens sköna konst och vi ses i Kerstins och Stens vackra trädgård för praktisk övning. Det är inte för sent att hinna med att ympa i år och Sten kommer att berätta hur du ska ta ditt egna ympris när vi träffas. Vi stannar där några timmar, lite beroende på antal frågor. Ta med en kaffekorg så fikar vi tillsammans. Det finns bara ett begränsat antal platser. Så först till kvarn.

Mötesplats: Skålsta 321, 741 91 Knivsta. Hittar du inte dit så kan vi träffas 10 minuter innan kl 13.50, vid Qstar bensinstation, gamla Bilisten på väg nr 255, så åker vi gemesamt den sista sträckan.

Bindande anmälan till: Richard von Essen på: richard@vonessen.com

Förutom ympmästare är Sten professor emeritus vid SLU i alternativ odling 1990, sedan slutet av 1970-talet verksam inom den internationella organisationen för jordbruksforskning samt under ett flertal år ledamot av olika forskningsråd och forskningsstiftelser för jord- och trädgårdsbruks-, avfalls- och kretsloppsforskning mm.

Kurs i Hjärt- och Lungräddning, 11 april kl. 18.00-21.15

Kurs i hjärt- och lungräddning inkl. hjärtstartare, tillsammans med Röda Korset. Vi bjuder på kaffe och kaka i pausen. Kursen  innehåller både teori och praktik. Begränsat antal platser.

Plats: Haga kyrkskola

Anmälan till Gunilla Möllerswärd: gunilla.mollersward@sshl.se

Bygdens dagar på Österby gård 25-26 maj, kl.11-16, båda dagarna

Vi välkomnar till Bygdens dagar, ett arrangemang där både boende och besökare på Sigtunahalvön kan mötas.

Österby gårdsbutik är öppen och det kommer att finnas möjlighet att träffa och handla av lokala företag och föreningar. För barnen ordnas aktiviteter som ponnyridning och klapphage. Det finns också möjlighet att titta på gårdens djur och maskiner och kanske provsitta en traktor. Café med hembakat. Mat från grillen och kolbullar kommer också att finnas. Veterantraktorklubben är på plats och en och annan gammal fin bil finns det att titta på. Om du själv har en veteranbil är det roligt om du tar med den.

Vill du delta med ditt företag: Bygdens dagar ger dig som lokal företagare en fantastisk möjlighet att vara med och visa upp ditt företag. Är du intresserad av att delta är du välkommen att kontakta oss! Mer information kommer att finnas på www.hagahembygdsförening.se och på www.Osterbygard.se

Kontaktperson: Jacqueline Graf Ottestig, E-post:contact@vennerbo.se, Tel: 070 4252540

Konst- och Hantverksgruppen träffas varannan tisdag kl. 18.30

Konst- och hantverksgruppen träffas varannan tisdag med början den 15 januari. Vi jobbar med olika typer av konst och hantverk som t ex tovning, sömnad i skinn, plåtslöjd, luffarsljöd, betonggjutning men även mathantverk. Någon gång varje termin brukar vi åka i väg på kurs eller bjuda in någon hantverkare. Vi har också satt upp tre vävstolar där det finns möjlighet att väva.

Är du intresserad av att vara med så är du välkommen att höra av dig till Lena von Essen, Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com

Forskarstuga i Haga kyrkskola varannan måndag  kl. 18.30

Släktforskningsgruppen träffas varannan måndag i Haga kyrkskola med början den 28 januari. Vi hjälper varandra att komma framåt. Alla är hjärtligt välkomna. Kostnad 400 kr.

Kontaktperson: Monica Södergård Larsson Tel: 070-870 40 98,

E-post: monicasodergardlarsson@gmail.com

Vi fortsätter driva frågor som är viktiga för oss på Sigtunahalvön

Vi fortsätter att driva frågor som är av intresse för oss som bor på Sigtunahalvön.

• Fortsatt arbete med att förbättra busshållsplatserna på Sigtunahalvön samt arbeta för att en cykelväg kommer till stånd

Vill du var med och engagera dig så är du välkommen

Vill du bli medlem i föreningen

Årsavgift: 200 kr/familj och 100 kr för enskild medlem. PG-konto är 30 95 89-0. Ange namn, adress, telefonnummer och e-postadress när du betalar. Har du frågor är du välkommen att kontakta Lena von Essen Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com

Övriga projekt

Föreningen är involverad i ytterligare projekt som du är välkommen att delta i.

• Under 2017/18 ska Sigtuna kommuns Landsbygdsprogram revideras. Har du frågor kring detta eller vill vara med och engagera dig ska du kontakta Lasse Hellquist, Hem: 08-592 531 93, E-post: lasse@hellquist.com