Sopplunch med föredrag och underhållning

den 18 november kl. 13.00 – 16.00

Lotta Rahme från Garfveriet i Sigtuna berättar om skinngarvning och beredning med traditionella metoder. Ett föredrag om garvningens historia från forntid till nutid med exempel från Nordamerikanska Indianer, Ínuiter, Samer och Ainukvinnor.

Underhållning av spelmännen Lena och Yngve.

Vi bjuder på en god soppa och därefter kaffe med kaka

Vi passar också på att berätta om vad som händer i föreningen

Medlemmar gratis. Övriga 100 kr.

Kontaktperson: Gunilla Möllerswärd, E-post: gunilla.mollersward@sshl.se

Äppelmusteriet

Musta dina äpplen.

Musteriet finns nu i Kulturstallet (gamla bryggeriet)

Pris                  25:-/l för icke medlemmar

20:-/l för medlemmar

Inlämning av äpplen görs på söndagar mellan kl. 16.00 – 18.00

Kontaktperson: Kim von Essen, Tel: 070-461 46 46, E-post: kimvonessen@gmail.com

Ytterligare information hittar du på slottsmustaren.se

Forskarstuga i Haga kyrkskola varannan måndag  kl. 18.30

Varannan måndag kl. 18.30

Forskarstugan träffas varannan måndag i Haga kyrkskola. Alla är välkomna, med eller utan förkunskaper. Vi hjälper varandra. Nödvändigt att ta med en egen bärbar dator. Vi samarbetar med Vuxenskolan och börjar måndag den 3 september kl. 18.30.

Kontaktperson: Monica Södergård Larsson Tel: 070-870 40 98,

E-post: monicasodergardlarsson@gmail.com

Konst- och Hantverksgruppen träffas i Haga kyrkskola

Varannan tisdag kl. 18.30

Konst- och hantverksgruppen träffas varannan tisdag med början den 28 augusti. Vi jobbar med olika typer av konst och hantverk som tex gjuta i betong, tova, plåtarbete, halm, ullbroderi, luffarslöjd, syrade grönsaker, surdegsbröd, mm. Ibland bjuder vi in föredragshållare eller åker på studiebesök.

Vi har även en liten ”vävstuga” med 3 vävstolar.

Kontaktperson: Lena von Essen, Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com

Övriga projekt

Föreningen är involverad i ytterligare projekt som du är välkommen att delta i.

• Under 2017/18 ska Sigtuna kommuns Landsbygdsprogram revideras. Har du frågor kring detta eller vill vara med och engagera dig ska du kontakta Lasse Hellquist, Hem: 08-592 531 93, E-post: lasse@hellquist.com

• Fortsatt arbete med att förbättra busshållsplatserna på Sigtunahalvön samt arbeta för att en cykelväg kommer till stånd

Vill du bli medlem i föreningen

Årsavgift: 200 kr/familj och 100 kr för enskild medlem. PG-konto är 30 95 89-0. Ange namn, adress, telefonnummer och e-postadress när du betalar. Har du frågor är du välkommen att kontakta Lena von Essen Tel: Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com