Aktiviteter våren 2020

Vi besöker bryggeriet Trainstation fredag den 28 februari kl. 18.00

Vi besöker Trainstations bryggeri på Hyvelgatan 56A i Knivsta där vi får en guidad tur.

Därefter besöker vi Trainstations pub i Knivstas gamla stationshus där de berättar om sin verksamhet och sina olika ölsorter. Vi får därefter möjlighet att prova deras öl tillsammans med en bit mat.

Kostnad: 149 kr för mat. Kostnad för öl tillkommer

Mötesplats: Bryggeriet på Hyvelgatan 56A, kl. 18.00

Bindande anmälan: Senast 21 februari till Ann Gidlund, E-post: ann.gidlund25@gmail.com

Fågelskådning i Hjälstaviken söndag den 10 maj kl. 09.00

I Hjälstaviken har vi stor möjlighet att träffa på ett antal spännande fågelarter och härlig natur där vi intar medhavd matsäck.

Mötesplats: Haga kyrka kl.09.00, där vi sedan åker i samlad trupp till Hjälstaviken.

Kontakt: Har du frågor är du välkommen att kontakta Ann Gidlund, E-post: ann.gidlund25@gmail.com

Bygdens dagar på Österby gård 30-31 maj, kl.11-16, båda dagarna

Vi välkomnar till Bygdens dagar, ett arrangemang där både boende och besökare på Sigtunahalvön kan mötas.

Österby gårdsbutik är öppen och det kommer att finnas möjlighet att träffa och handla av lokala företag och föreningar. För barnen ordnas aktiviteter som ponnyridning och klapphage. Det finns också möjlighet att titta på gårdens djur och maskiner och kanske provsitta en traktor. Café med hembakat. Mat från grillen och kolbullar kommer också att finnas. Veterantraktorklubben är på plats och en och annan gammal fin bil finns det att titta på. Om du själv har en veteranbil är det roligt om du tar med den.

Vill du delta med ditt företag: Bygdens dagar ger dig som lokal företagare en fantastisk möjlighet att vara med och visa upp ditt företag. Är du intresserad av att delta är du välkommen att kontakta oss! Mer information kommer att finnas på www.hagahembygdsförening.se och på www.Osterbygard.se

Kontakt: Jacqueline Graf Ottestig, E-post:contact@vennerbo.se, Tel: 070 4252540

Besök på Ängsholmens Gårdsmejeri  söndag den 14 juni kl. 11.00

Vi besöker Ängsholmens Gårdsmejeri där vi får möjlighet att se hur mozzarella tillverkas. Vi får också möjlighet att träffa gårdens bufflar.

Mötesplats: Haga kyrkskola kl.11.00, där vi sedan åker i samlad trupp till Ängsholmens gårdsmejeri.

Bindande anmälan: Ann Gidlund, ann.gidlund25@gmail.com

Byggnadsvårdsgruppen – föreningens nystartade grupp.

Timmerman Mårten Forssman berättar om byggnationen av Sigtunas nya klockstapel.

Dessutom finns möjlighet att komma med idéer och tankar om gruppens kommande aktiviteter.

Det bjuds på fika med något gott till

Varmt välkomna! hälsar vi som dragit i gång gruppen Mårten, Magnus, Lisa, Helena,              Ann-Charlotte, Annika och Margaretha

Kontakt: Mårten Forssman, E-post:maarten.forssman@gmail.com

Forskarstuga i Haga kyrkskola varannan måndag  kl. 18.30

Start 20 januari

Forskarstugan träffas varannan måndag i Haga kyrkskola. Alla är välkomna, med eller utan förkunskaper. Vi hjälper varandra. Nödvändigt att ta med en egen bärbar dator. Kostnad 400kr.

Kontakt: Monica Södergård Larsson Tel: 070-870 40 98,

E-post: monicasodergardlarsson@gmail.com

Konst- och Hantverksgruppen träffas i Haga kyrkskola

Varannan tisdag kl. 18.30, med start den 14 januari

Konst- och hantverksgruppen träffas varannan tisdag med början 14 januari. Vi jobbar med olika typer av konst och hantverk som tex gjuta i betong, tova, plåtarbete, halm, ullbroderi, luffarslöjd, syrade grönsaker, surdegsbröd, mm. Ibland bjuder vi in föredragshållare eller åker på studiebesök.

Vi har även en liten ”vävstuga” med 3 vävstolar.

Kontakt: Lena von Essen, Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com

Övriga projekt

Föreningen är involverad i ytterligare projekt som du är välkommen att delta i.

Vi fortsätter driva frågor som är viktiga för oss på Sigtunahalvön

Fortsatt arbete med att att få till stånd en cykelväg till Sigtuna samt säkrare busshållsplatser på Sigtunahalvön. Vill du vara med och skriva på vår namninsamling,  https://www.skrivunder.com/bygg_fardigt_cykel-_och_gangvag_pa_sigtunahalvon?u=3043414

Vill du vara med och engagera dig så är du välkommen.

Kontakt: Jacqueline Graf Ottestig, E-post: contact@vennerbo.se

Vill du bli medlem i föreningen
Årsavgift: 250 kr/familj och 150 kr för enskild medlem. PG-konto är 30 95 89-0. Om du betalar via nätet ange namn , tel.nummer och mejladress.  Har du frågor är du välkommen att kontakta Lena von Essen Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com

Swish: 1236686877 (ange namn och mejladress)