Höstens Aktivitetsblad 2022

Hagha Hembygdsförening

Utvecklar och förvaltar en aktiv mötesplats på Sigtunahalvön

Föreningens engagemang spänner över dåtid, nutid och framtid på ett sätt som involverar alla företagare och invånare

Program hösten 2022

Vill du bli mer aktiv i föreningen eller kanske bara vara med och driva en speciell fråga som du brinner lite extra för är du hjärtligt välkommen.

Kontaktperson: Annika Östervall, Tel. 073-848 46 18, info@hagahembygdsförening.se

…………………………………….

Äppelmusteriet

I år har du möjlighet att musta dina äpplen hos Hagha Hembygdsförening. Vi mustar, pastöriserar och packar musten i 3 liters bag-in-box. Vi mustar på Örby gård. 

Vi tar emot äpplen genom att du bokar tid till Jacqueline Graf Ottestig. När musten är klar för avhämtning får du ett sms.

Pris medlemmar: 75 kr/3 liter, icke medlemmar 90 kr/3 liter.

Har du äpplen som du vill bli av med kommer vi gärna och plockar dem. Som tack får du en del av den färdiga musten – förpackad och pastöriserad. 

Information och bokning: Jaqueline Graf Ottestig Tel:070-4252540                                               E-post: contact@vennerbo.se

Guidad tur i Viby by, 4 september 

Lena von Essen tar med oss på en guidad tur i unika Viby by. Viby by är en så kallad klungby, bevarad i stort sett som den såg ut för tvåhundra år sedan. Vi träffas kl. 11:00 på parkeringen vid Viby by.  Kör gamla Stockholmsvägen, sväng vänster innan gamla bron över Garnsviken, kör så långt det går. Ta med fikakorg.

Anmälan: Lena von Essen, Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com, medlemmar gratis, icke medlemmar 100 kr 

Svamputflykt, 18 september

Vi hoppas på lite regn så svamparna tittar upp. Vi träffas vid Haga kyrka söndagen den 18 september kl. 13.00 och åker gemensamt till en lämplig svampskog på Sigtunahalvön. Ann och Gunnar Gidlund leder utflykten och hjälper oss bestämma svampsort. Ta med fikakorg så hittar vi en fin plats att fika på tillsammans. Om torkan fortsätter och svamparna uteblir så hör vi av oss. Gratis för medlemmar övriga 100 kr.

Anmälan: Ann Gidlund, E-post: ann.gidlund25@gmail.com

Hjärt- och lungräddning, 27 oktober 

Nu har du möjlighet att friska upp dina kunskaper i hjärt- och lungräddning i samarbete med Röda Korset.  Vi träffas i Haga kyrkskola kl. 18:00 – 21:00. Gratis för medlemmar, övriga 100 kr.  

Anmälan: Ann Gidlund, E-post: ann.gidlund25@gmail.com

Sopplunch med föredrag, den 20 november 

Annika Bröms, vår nya näringslivschef i Sigtuna kommun, berättar om hur hon tänker kring landsbygdens utveckling och hur kommunen kan stötta företagen som verkar här. Vi bjuder på en god soppa och därefter kaffe med kaka kl 13 i Haga kyrkskola

Vi passar också på att berätta om vad som händer i föreningen

Medlemmar gratis. Övriga 100 kr.

Anmälan: Gunilla Möllerswärd, E-post: gunilla.mollersward@gmail.com

Konst- och Hantverksgruppen i Haga kyrkskola, varannan tisdag kl. 18.30

Första träff den 23/8 kl.18.30

Konst- och hantverksgruppen träffas varannan tisdag. Vi jobbar med olika typer av konst och hantverk som tex gjuta i betong, tova, plåtarbete, halm, ullbroderi, luffarslöjd, syrade grönsaker, surdegsbröd, mm. Ibland bjuder vi in föredragshållare eller åker på studiebesök. 

Vi har även en liten ”vävstuga” med 3 vävstolar. 

Kontakt: Lena von Essen, Tel: 073-501 47 17, E-post: lenavonessen@gmail.com

Forskarstuga i Haga kyrkskola varannan tisdag kl.18.30

Första träff den 30/8 kl.18.30 

Forskarstugan träffas varannan tisdag i Haga kyrkskola. Alla är välkomna, med eller utan förkunskaper. Vi hjälper varandra. Nödvändigt att ta med en egen bärbar dator. Är du intresserad av att delta är du välkommen att kontakta Monica.

Kontakt: Monica Södergård Larsson Tel: 070-870 40 98, 

E-post: monicasodergardlarsson@gmail.com

Övriga aktiviteter

Föreningen är involverad i ytterligare aktiviteter som du är välkommen att delta i.
  • Fortsatt arbete med att förbättra busshållplatserna på Sigtunahalvön samt arbeta för att en cykelväg på Sigtunahalvön kommer till stånd. Vi samlar in namnunderskrifter och planerar att uppvakta Sigtuna kommun. Tidplanen har förskjutits pga corona.
Vill du bli medlem i föreningen

Årsavgift: 250 kr/familj och 150 kr för enskild medlem. PG-konto är 30 95 89-0. Om du betalar via nätet ange namn, tel.nummer och mejladress.  Har du frågor är du välkommen att kontakta Susanne Loheman, E-post: susanne.loheman@gmail.com

Swish: 1236686877 (ange namn och mejladress)

Vi samarbetar med Medborgarskolan

www.hagahembygdsförening.se

Facebook: Hagha Hembygdsförening

…………………………………………………………………………………………………………….

Vill du bli mer aktiv i föreningen så hör av dig

Vill du bli mer aktiv i föreningen eller kanske bara vara med och driva en speciell fråga som    t ex cykelvägar på Sigtunahalvön så är du välkommen att höra av dig.

Kontaktperson: Annika Östervall, Tel. 073-848 46 18, info@hagahembygdsförening.se

                                       ………………………………